Ege Postası
Geri

CHP’li başkanların 2 günlük kampı sona erdi: Neler konuşuldu? 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilçe belediye başkanlarıyla Çeşme’de bir araya geldi. İki gün süren koordinasyon toplantılarında ilçe belediyelerinin beklentilerinin ve kurumlar arası koordinasyonu masaya yatırılırken toplantının ana gündem maddeleri ise orman yangınları ve mülteciler oldu.
CHP’li başkanların 2 günlük kampı sona erdi: Neler konuşuldu? 
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2021 Cumartesi 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Kurban Bayramı’nın ardından CHP İzmir’de yoğun bir program başladı. CHP İzmir Milletvekilleri 30 ilçede sahaya inerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla kampa girdi.
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın ev sahipliği yapacağı ve Belediyeye ait Şifne Termal Otel’de gerçekleştirilen ve dün akşam başlayan kamp bugün yapılan toplantılarla sona erdi. Toplantıya ilçe belediye başkanlarının yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir de katıldı.

Toplantıda, ilçe örgütleri işe belediyenin koordinasyonları, projeler, ilçe belediyelerinin büyükşehirden beklentilerinin masaya yatırılırken ana gündem maddeleri ise orman yangınları ve mülteciler oldu. 

Orman yangınlarını görüşen başkanlar, belediyeler olarak ne yapılabileceği, ne gibi önlemler alınabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular. Toplantıda, depremde olduğu gibi yangınlarda da merkezi hükümet ve devlet kurumlarıyla işbirliği içerisinde olunması gerektiğini mesajı verildiği öğrenildi. 

Ayrıca Başkan Soyer’in de yangınlar konusunda neler yapılabileceği noktasında Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle görüşüp bilgi alacağı ifade edildi. Bakanlık’tan gelen bilgiler ışığında araç gereç ve eğitim gibi belediyelerin üzerlerine düşenleri yapacağı belirtildi.

MÜLTECİLER DE KONUŞULDU

Toplantının ana gündem maddelerinden biri de son günlerde yeniden ülkenin bir numaralı tartışma konusu haline gelen mülteciler konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre; mülteciler konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutumunun benimseneceği ve o minvalde hareket edileceği ifade edildi. 

Konu hakkında belediye başkanlarının görüş birliğine vardığı öğrenildi.  

“CİĞERLERİMİZİN DAHA FAZLA YANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Öte yandan; Başkan soyer, toplantı sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yangınlara ilişkin gereken önlemlerin alınması için zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Orman gönüllüleri ekibi oluşturulacağını belirten Başkan Soyer, “Ülkemizde yaşanan orman yangınlarına karşı elimizden geleni yapmaya hazırız. İzmir Büyükşehir olarak yangın söndürme uçağı veya helikopteri kiralanması ve ülkemizdeki yangın söndürme çalışmalarında kullanılması adına gerekli kamu kurumlarıyla iletişim halindeyiz. İlçe Belediye Başkanlarımızla bir araya gelerek etkin bir müdahale yöntemi için alacağımız önlemleri görüştük. Orman Mühendisleri ile gerçekleştireceğimiz eğitimlerle "Orman Gönüllüleri" ekibi oluşturacağız. Ayrıca yanan alanlarımızı yangına dayanıklı türlerle ağaçlandıracağız. Ormanlarımızı korumak için İzmir genelinde aralıksız çalışacağız. İki ay boyunca Büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerimizin zabıta ekipleri yasak olan ormana girişler konusunda denetim yapacak ve teyakkuzda olacak. Ciğerlerimizin daha fazla yanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası